Ervaringen met het Familieverhalenspel

               
"Ik vind het spel fantastisch. We hebben met onze dochter afscheid genomen van haar 'jeugd' omdat ze 21 is geworden. Als terugblik, afronding en ritueel hebben we als ouders met haar de vragen uit het spel doorgenomen. Daardoor had ze de vrijheid om ook moeilijke punten aan ons terug te geven. We vonden het erg ontroerend.”  
 
"Het is goed om het spel in tweeën te delen omdat het anders teveel tijd kost. Ook leuk om de kaarten te gebruiken in een kennismaking, bijvoorbeeld in de lesgroep: mensen iets over zichzelf laten vertellen naar aanleiding van een kaart die ze hebben uitgekozen.”  
 
"Een prachtig product. Ik heb het cadeau gedaan aan een vriendin.”
 
"Ik vond het vooral intrigerende vragen! Vragen waar een mens zelf, zonder spel, ook nog eens bij stil kan en moet staan!”  
 
"De onderwerpen zijn erg leuk, illustraties erg leuk. Je wordt echt geprikkeld.” 
  
Docent GZ-opleiding: "De vragen, maar vooral de antwoorden brachten direct heel wat interessante reacties teweeg. Sommige psychologen kregen verhalen te horen van medecursisten die ze in de 4 jaren van samen studie nooit hadden gehoord en ook niet wisten. Indringend voor hen, maar ook mooi dat het door het kaartspel zo veilig was. Mooi product dus en goed te gebruiken.”
 
"Hartverwarmend!”  
 
"Positief en inspirerend.” (stof tot nadenken)  
 
       "Ik heb de kaartjes op een stapel gelegd, en om de beurt laten pakken en antwoorden. Het niveau van Nederlands is wel hoog, ik moet helpen met uitleggen wat er staat. Maar was wel mooi middel om over familie (en gemis ervan!) aan de praat te komen." 
 
 "Ik heb het spel samen met mijn eigen gezin gespeeld. Mijn complimenten. Het is een hartstikke leuk en indringend spel. We zullen het nog wel eens vaker doen en ik ga het ook in mijn werk als Systeemtherapeut bij cliëntsystemen gebruiken."
 
Opleider/trainer: "Het mooie van het spel is dat alle vragen naar binnen gericht zijn. Dus de persoon gaat als vanzelf nadenken over zichzelf en haar/zijn plaats in de wereld en haar/zijn plaats in de familie. Ik heb dit spel gebruikt in een training. Door een kaart uit te zoeken en daar antwoord op te geven kwamen de eigen geschiedenis en ook het verlangen en de passie in het werk aan bod. Maar het mooiste vind ik dan dat er verhalen verteld worden en dat er naar geluisterd kan worden zonder het over te nemen.” 
 
"Zeer bedankt dat jij het spel gemaakt hebt! Je hebt er al veel mensen blij mee gemaakt.”
 
Hogeschool: "Het spel wordt gespeeld in groepjes van 4 studenten, waarbij het hele groepje het antwoord op de vraag moet geven. Het levert hele leuke gesprekken op en het spelelement helpt mee! Op deze manier maken de studenten kennis met elkaars achtergrond, wat heel waardevol is.”
 
"Ik vind de vragen verfrissend, uitnodigend en diepgaand.”  
 
"We hebben het familieverhalenspel gespeeld met heel veel plezier. Ik vind het een speelse manier om bepaalde inzichten en overtuigingen over de familie van herkomst nog eens nader te bezien en te herzien! En er eens over na te denken. Wat een creatief spel. Ik ga het zeker spelen met mijn familie en vrienden. Heel interessant.”  
 
"Mijn ervaring is dat bepaalde vaste overtuigingen over vroeger en over familieleden misschien herzien moeten worden, bij mij dan hè. Dat was een eyeopener voor mij.”    
 
"Het spel ziet er erg mooi uit! Het is onbeschadigd aan gekomen. Een erg mooi spel! Interessante vragen!"